PostgreSQL DBRE

bij OptimaData BV  -  Naarden
Baan
0
285
22-07-2020

Over deze vacature

In de rol van PostgreSQL DBRE (Database Reliability Engineer) word je in eerste instantie ingezet als technisch expert (DBA) op de PostgreSQL technologie. Na een uitgebreid inwerktraject ben jij als technisch specialist de persoon die onze klanten op zowel operationeel als tactisch niveau ondersteunt, dan wel een prominente rol speelt tijdens projecten.

Uiteindelijke doel van deze functie is dat je je gaat ontwikkelen van PostgreSQL DBA tot DBRE.

Naast inhoudelijke werkzaamheden met Postgres als DBA ga je uiteindelijk zelfstandig trainingen, pre-sales trajecten, presentaties en advies geven, inhoudelijke blogs schrijven en wezenlijke bijdragen leveren aan de PostgreSQL Community. Wij gaan je trainen (on the job) in alle skills en vaardigheden die (nog) nodig zijn om daar te komen.

We verwachten een instroomniveau dat je op korte termijn de volgende werkzaamheden kan verrichten:

Je adviseert, realiseert en implementeert zelfstandig of in teamverband PostgreSQL oplossingen volgens de afspraken die met onze klanten zijn gemaakt aangaande het dienstenniveau. Je maakt platform ontwerpen, migratieplannen en ontwikkelmodellen. Daarnaast voer je probleemanalyses uit voor (structurele) problemen, stel je verbetervoorstellen op en weet je hiervoor passende maatregelen te treffen.

Je voert zelfstandig Healthchecks en/of Quickscans uit, daarover rapporteer je schriftelijk en geef je onderbouwd advies aan onze klanten.

OptimaData is marktleider in Nederland op het gebied van PostgreSQL dienstverlening. Wij zijn de organisator van de PostgreSQL Usergroup NL, beschikken over meerdere Enterprise oplossingen en zijn de enige met een partnership met EDB én Splendid Data. Tenslotte hebben wij een uitgebreide repository opgebouwd met cloud oplossingen, Docker en Kubernetes varianten en een indrukwekkende set aan best-practices.

In je rol als Postgres Specialist ben je aktief betrokken bij de (door)ontwikkeling van onze diensten op PostgreSQL en het initiëren van nieuwe tools en producten. Onderdeel van je functie zijn ook deelname aan de OptimaData Trainingen, blogging over interessante onderwerpen, deelname aan (internationale) events, bijdragen aan de community, het DBA-Café, meetups van de PostgreSQL Usergroup NL & game days.

De werkzaamheden vinden afwisselend plaats op ons kantoor (remote beheer, managed services, rapportages, onderzoeken, etc) en op locatie bij de klant.

Waar kom je terecht?

OptimaData is een full-service, multi-platform database dienstverlener, gespecialiseerd in open source database management systemen (DBMS). Wij leveren alle diensten rondom databasemanagement zoals consultancy, automation, (cloud) migratie, managed services, training en staffing.

De technologie ontwikkelt zich snel. De niet te stoppen migratie naar de Cloud, nieuwe business requirements, dynamische workloads en drive voor cost efficiency zorgen ervoor dat bedrijven in toenemende mate hun huidige database omgeving moeten onderhouden en verbeteren. Maar ook de toenemende migratie naar open source database management systemen vraagt kennis en know how.

OptimaData wil juist op deze ontwikkelingen haar klanten ondersteunen, met kennis, expertise en de juiste mensen op de juiste plek.

De mensen achter OptimaData zijn de kracht. Niets meer en niets minder. Binnen OptimaData brengen ze hun passie samen voor databases, mensen en advies. Het gezamenlijke doel is om organisaties te helpen om hun database platformen en applicaties beter, sneller, bereikbaarder en veiliger te maken, waardoor de klant zich kan focussen op de core business.

Dat doen wij door de juiste expertise en kennis op het juist moment aan tafel te brengen en het te laten uitvoeren door de juiste mensen die passen bij de klant. De ambitie van OptimaData? Hét kennis- en expertise centrum te zijn voor (open source) database technologie. Een kennis- en expertise centrum die alle diensten, mensen en producten levert op het gebied van (open source) database technologie. Mensen, kennis en tooling; samen bieden zij een oplossing voor iedere klant.

Onze ambitie is om marktleider te worden als database dienstverlener in Nederland en daarbuiten. Expertise en meer weten is voor ons prioriteit om toegevoegde waarde te kunnen (blijven) leveren aan onze klanten. Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling is niet alleen iets wat we je bieden, het is zelfs een must. Wij stellen hoge eisen aan onze DBA`s en Consultants om dit kwaliteitsniveau te kunnen continueren.

Niemand staat stil bij ons. Ben je technisch helemaal bij, dan is er wel wat te leren of bij te spijkeren aan presentatietechnieken, consultancygesprekken of rapportage methodieken.

Wij faciliteren en vergoeden al je opleidingen en cursussen. Daarnaast is het vooral in open source land noodzakelijk om je onder en in de community van het open source project te mengen. Bovendien leer je het meest van inspirerende voorbeelden, best practices en praktijkverhalen. Daarom bezoeken wij samen met jou:

PGDayUK
Percona Live (London)
MongoDB Europe
PGconfEU
Google Cloud Summit
Big Data World Europe
MariaDB Roadshow
SQL Saturday

Wat je moet bezitten

Dit zijn vaardigheden en competenties die je reeds moet bezitten om de functie goed te kunnen uitoefenen

Competenties 
Competenties zijn een verzameling van kennis aangevuld met persoonlijkheid, intelligentie en motivatie.

 • Besluitvaardigheid
 • Creativiteit
 • Luisteren
 • Oordeelsvorming
 • Probleemanalyse
 • Integriteit

Vaardigheden 
Vaardigheden zijn activiteiten waar je goed in bent.

 • Linux
 • Docker Containers
 • Database ontwerp
 • Ansible
 • Terraform
 • Database kennis
 • PostgreSQL
 • Cloud oplossingen
 • Kubernetes

Wil je solliciteren op deze baan?

Login of maak snel je account aan. TalentZ maakt een slimme match tussen jou en het bedrijf! Zo zie je direct of deze baan bij jou past!

Vacature eigenschappen

 • HBO/WO
 • 10 - 50 medewerkers
 • Fulltime
 • € 5000 p/m
 • Data engineer
 • Database Administrator
 • HBO-ICT

Deel deze vacature