Financial Accountant

bij Staffing Force  -  Amsterdam
Baan
0
561
17-09-2020

Over deze vacature

FINANCIAL ACCOUNTANT VOOR EEN INTERNATIONALE SPELER

Een internationaal opererende import- en export onderneming en gespecialiseerd in non food artikelen zoekt een senior financial accountant. Zij zijn één van de grootste importeurs van Europa en leveren consumentenproducten aan bedrijven binnen de detailhandel. Denk hierbij aan supermarkten, bouwmarkten, tuincentra, warenhuizen en internationale bedrijven. Het hart van de organisatie ligt in Amsterdam, evenals de showrooms. Op het hoofdkantoor werken rond de 270 mensen. Zij hebben ook kantoren en showrooms in meer dan 24 landen in Europa en tevens in het Midden-Oosten, China, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Het distributiecentrum is volledig geautomatiseerd.

Zij hebben een breed assortiment met meer dan 30.000 verschillende artikelen, dit zijn bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen, gereedschap, speelgoed, tuin, zomer, kerstartikelen en nog veel meer. Met hun eigen gecertificeerde productveiligheidsafdeling worden de producten volgens de nieuwste wetgeving getest en gecontroleerd.

FUNCTIE OMSCHRIJVING

Je komt te werken binnen het finance team als financial accountant, dit team bestaat uit 11 collega’s. Het team bestaat uit 2 senior financial accounts, 6 financial accountants en 3 account payables.

Gedurende een inwerkperiode ben jij verantwoordelijk voor de gehele administratie van een aantal buitenlandse vestigingen. Daarna ben jij degene samen met een collega die het overzicht houdt van alle buitenlandse vestigingen.

Takenpakket:
- Het begeleiden van de financial accountants m.b.t. de administratie van de buitenlandse vestigingen, inclusief de samenwerking met de lokale medewerkers en accountant;
- Ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden bij de beheersing en administratieve verwerking van de Nederlandse en buitenlandse BTW;
- Monitoren van de jaarlijks opgestelde jaarrekeningen van de toegewezen buitenlandse dochterondernemingen;
- Monitoren van de maandelijks aan te leveren volledige en juiste periodieke rapportage (balans, V&W en specificaties) van de toegewezen buitenlandse vestigingen;
- Het aanleveren van diverse ad-hoc specificaties en werkzaamheden voor de hoofdwerkmaatschappij.

FUNCTIE EISEN

- Minimaal HBO en/of SPD niveau met 5 jaar relevante werkervaring;
- Je hebt uitgebreide ervaring met de volledige afhandeling van financiële administraties van individuele entiteiten in een internationale omgeving;
- Je kunt goed overweg met Excel en kennis van SAP heeft een sterke pré;
- Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift;
- Je bent resultaatgericht, doortastend en je kunt goed plannen en prioriteiten stellen.

ARBEIDSVOORWAARDEN

- Salaris 3500-4200 euro
- Je maakt deel uit van een internationaal Amsterdams familie bedrijf. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren.
- Naast aandacht voor persoonlijke groei krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, zoals parkeermogelijkheden, goede pensioensregeling (1/3 voor jou en 2/3 voor de organisatie), collectieve zorgverzekering.
- Je krijgt 26 vakantiedagen per jaar en een vakantietoeslag van 8,33%.
- Wij werken 38,75 uur per week met 3 kwartier lunchpauze per dag. De werktijden zijn van 8.30 tot 17.00 uur

Wat je moet bezitten

Dit zijn vaardigheden en competenties die je reeds moet bezitten om de functie goed te kunnen uitoefenen

Competenties 
Competenties zijn een verzameling van kennis aangevuld met persoonlijkheid, intelligentie en motivatie.

 • Plannen & organiseren
 • Stressbestendigheid
 • Resultaatgerichtheid

Vaardigheden 
Vaardigheden zijn activiteiten waar je goed in bent.

 • Accuraat
 • Excel
 • Financiele administraties

Wil je solliciteren op deze baan?

Login of maak snel je account aan. TalentZ maakt een slimme match tussen jou en het bedrijf! Zo zie je direct of deze baan bij jou past!

Vacature eigenschappen

 • 1 - 10 medewerkers
 • € 4000 p/m
 • Fulltime
 • HBO/WO
 • Financial accountant
 • Accountancy
 • Bedrijfseconomie
 • Commerciële Economie
 • Financieel Economisch Management

Deel deze vacature