Senior financieel medewerker

bij Staffing Force  -  Amsterdam
Baan
0
390
26-11-2020

Over deze vacature

BEDRIJFSPROFIEL

De organisatie is onafhankelijk toezichthouder en als zelfstandig bestuursorgaan heeft de organisatie een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij. De markt waarin zij actief is, is volop in beweging. Ze informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en gaat illegale praktijken tegen. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan. De organisatie is ook internationaal actief, samenwerkend met andere toezichthouders, vooral in Europa.

Bij de organisatie werken betrokken en bevlogen mensen. De lijnen zijn kort, de bureaucratie is minimaal. De sfeer is informeel, werkplezier vinden zij belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Je komt te werken bij de afdeling vergunningverlening, maar als medewerker ben je breed inzetbaar. Je werkt over de hele breedte van de organisatie en met vele stakeholders daarbuiten. Ook krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling en door de goede relaties met andere toezichthouders kun je je kennis en kunde makkelijk verbreden. Het kantoor is gelegen naast Den Haag Centraal.

FUNCTIE OMSCHRIJVING

De organisatie beoordeelt de ingediende (internationale) vergunningsaanvragen. De vergunningsaanvragen moeten binnen de wettelijke termijnen worden behandeld op financieel economisch gebied en op het gebied van compliance. Je bent als senior medewerker verantwoordelijk voor de beoordeling van de aanvragen voor vergunningen. Het is belangrijk dat je cijfermatig sterk bent en goed bent in het leggen van verbanden. Je toetst op wetgeving en uitvoerbaarheid en schakelt gemakkelijk tussen uitvoerend en beleidsmatig werk. Het verstrekken van informatie is een belangrijk onderdeel van de functie. Verder vind het leuk te werken in een omgeving die in ontwikkeling en beweging is.

Als senior medewerker neem je aangevraagde vergunningen in behandeling. Je zult je voornamelijk bezig houden met de complexe vraagstukken en denk je op strategisch niveau mee bij bijvoorbeeld beroepszaken/rechtszaken. Je besluit of een vergunning al dan niet verleend kan worden aan de aanvrager. Dit doe je door onder andere beoordeling van de jaarcijfers van een onderneming en in nauwe samenwerking met een jurist die de juridische toetsing doet. Het kan ook voorkomen dat er wijzigingen moeten worden doorgevoerd, deze zul je beoordelen op wettelijke criteria. Dit kan tot gevolg hebben dat een vergunning wordt ingetrokken. Je stuurt de junior medewerkers aan en verder verricht je andere (ad hoc) (financieel) administratieve taken.

Jouw werkzaamheden:

- Financieel beoordelen van aanvragen
- Actief meedenken over optimaliseren van de processen
- Aansturen junior medewerkers
- (Ad hoc) (financieel) administratieve werkzaamheden
- Behandelen van complexe vraagstukken
- Behandelen van beroepszaken/rechtszaken

FUNCTIE EISEN

Jouw achtergrond:
- Hbo- of wo-opleiding in relevante richting (bedrijfseconomie of accountancy of een andere financieel relevante studierichting) waarbij vakken als governance/compliance zijn behandeld
- Minimaal 5 jaar ervaring in een financieel relevante functie
- Ervaring met vergunningen of toetsing financiële gegevens
- Gevoel voor beleidsprocessen
- Communicatief sterk
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

ARBEIDSVOORWAARDEN

- Salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring
- 24-40 uur
- Bij wederzijds bevallen vast dienstverband binnen de overheid met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
- Betaalde interne opleiding
- Verwachte start per begin 2021
- Deze functie kan ook door een ZPP’er bekleed worden, informeer naar de mogelijkheden

LOCATIE

Den Haag

Wat je moet bezitten

Dit zijn vaardigheden en competenties die je reeds moet bezitten om de functie goed te kunnen uitoefenen

Competenties 
Competenties zijn een verzameling van kennis aangevuld met persoonlijkheid, intelligentie en motivatie.

 • Onafhankelijkheid
 • Sociabiliteit
 • Kritisch Denken en Problemen oplossen

Vaardigheden 
Vaardigheden zijn activiteiten waar je goed in bent.

 • Analytisch
 • Probleemoplossend
 • Sociaal

Wil je solliciteren op deze baan?

Login of maak snel je account aan. TalentZ maakt een slimme match tussen jou en het bedrijf! Zo zie je direct of deze baan bij jou past!

Vacature eigenschappen

 • MBO
 • HBO/WO
 • 1 - 10 medewerkers
 • Fulltime
 • Accountancy
 • Bedrijfseconomie
 • Commerciële Economie
 • Financial Services Management
 • Financieel Economisch Management

Deel deze vacature